UPDATE:

(18. lipanj – 12:34h) 

Odmah po objavi niže vidljive vijesti otkriveno je da spomenutu cijenu i datum izlaska konzole možemo u potpunosti zanemariti jer je francuski Amazon portalu TechRadar poslao službeni demanti u kojem navode da je screenshot lažan te da ne dolazi s njihove stranice.

ORIGINALNA VIJEST: 

O cijeni konzole PlayStation 5 već neko vrijeme kruže različite priče, no bez službene potvrde. Tako smo sredinom mjeseca travnja pisali o glasinama koje je prenio financijski portal Bloomberg, navodeći da će zbog oskudice komponenti konzola koštati negdje oko 499 do čak 550 dolara. Danas pak imamo nove informacije koje dolaze direktno s francuskog Amazona na kojem je nakratko osvanula cijena Sonyjeve next-gen konzole. U trenutku pisanja ovog teksta, cijena je uklonjena i više nije vidljiva, ali, kad bi nas ta cijena dočekala pri samom izlasku – ne bismo se ni na trenutak pobunili!

Već je poznato da Sonyjeva konzola stiže u dva izdanja, klasičnom i bez Blu-ray čitača, prikladno nazvanom PS5 Digital Edition. Klasična varijanta konzole, ako je vjerovati francuskom Amazonu, trebala bi koštati 499 eura, odnosno oko 3800 kuna, dok bi konzola za igrače kojima Blu-ray čitač nije potreban i žele igrati samo i isključivo digitalna izdanja igara trebala koštati svega 399 eura, tj. oko 3000 kuna! Podsjećamo, preporučena maloprodajna cijena konzole PlayStation 4 prilikom izlaska u Hrvatskoj iznosila je 3.299,00 kuna!

Važno je spomenuti da je na Amazonu objavljen i datum izlaska obje verzije konzole, koje bi na policama dućana trebale osvanuti 20. studenog, taman prije početka blagdanskih rasprodaja. 

VAŽNA NAPOMENA: Riječ je isključivo o glasini koja možda upućuje na točnu cijenu i na točan datum izlaska konzole, ali je istu svakako potrebno uzeti s oprezom do Sonyjeve službene potvrde. Vrijedi spomenuti i da u slučaju službene potvrde gore spomenute cijene ne znači da će ista vrijediti i za domaće kupce.