Nakon što smo u kolovozu pisali kako je britanski dućan GAME “zabunom” na listu igara dostupnih za prednaručivanje uvrstio Mass Effect Trilogy Remastered, sredinom ovoga mjeseca isti se remasterirani paket nakratko pojavio i na portugalskom online dućanu GamingReplay. Iako su ju portugalci od tada već uklonili, rano jutros igra Mass Effect Trilogy Remastered sada je dostupna za prednaručivanje i na digitalnim policama češkog dućana HerniSvet.cz.

U trenutku pisanja ove vijesti kompletni remaster trilogije Mass Effect još uvijek nije uklonjen s te češke stranice, već ga se i dalje može prednaručiti za PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch. Oglas za kupnju igre pronašli su i na twitteru podijelili korisnici @Jawmuncher i @Twitchytango, a da bi ovo moglo biti stvarno, govori i činjenica da je češki dućan Herni Svet na isti način prošle godine u siječnju “slučajno” prerano objavio da Assassin’s Creed III dolazi na Nintendo Switch, što se samo dva tjedna kasnije ispostavilo kao potpuno točna i istinita informacija.

Ono što je dodatno interesantno je da Herni Svet ističe da Mass Effect Trilogy Remastered za PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch izlazi 15. listopada, što je u trenutku pisanja ove vijesti za samo dva i pol tjedna, no izdavač Electronic Arts i razvojni studio BioWare i dalje službeno nisu najavili ovaj remaster.

Radi li se o elaboriranoj patki, lažima i obmanama sad već više od nekoliko digitalnih dućana ili nam ovih dana napokon stiže službena najava, ostaje za vidjeti. Dotada ovu vijest i dalje smatramo glasinom.