Nedavno smo pisali kako je više od deset godina star FPS, CS:GO, najigranija igra na servisu Steam gdje je premašila i vlastiti rekord. Ovaj shooter star više od desetljeća mogao bi dobiti svog nasljednika sudeći prema recentnim glasinama i informacijama koje se šire društvenim mrežama.

Naime, glasine oko Counter Strikea 2 podigle su dosta prašine proteklih dana, a sve je započelo s Richardom Lewisom, respektabilnim gaming novinarom poznatim po vijestima vezanim uz CS, koji je na Substackovoj službenoj stranici objavio tekst posvećen šuškanju o potencijalnom novom nastavku popularne pucačine.

Kao početak priče o dolasku novog nastavka CS-a, Lewis prvo naglašava da je CS:GO Twitter profil krajem veljače promijenio svoj banner, što i nije velika indicija. Međutim, zatim spominje Twitter korisnika i CS:GO data minera gabefollowera koji je 1. ožujka objavio screenshoteve podrške za navodne izvršne datoteke pod nazivima “csgos2.exe” i “cs2.exe” u NVIDIA-inim driverima što je u zajednici stvorilo značajno komešanje i brojna nagađanja.

Lewis ističe kako mu se od tada javilo više unutrašnjih izvora koji su potvrdili točnost informacije te dodaje kako su izvori koji su upoznati s razvojem igre rekli da je nova verzija Counter-Strike: Global Offensivea na kojoj se radilo neko vrijeme doista na putu. “Nova verzija će gotovo sigurno biti objavljena pod radnim naslovom Counter-Strike 2, a provizorni datum izlaska za betu je prijelaz s ožujka na travanj”. Osim toga, nagađa se da bi potencijalni CS2 trebao pogoniti Valveov pokretač Source 2. Ostali detalji uključuju i to da je Valve potajno poslao profesionalni CS:GO tim da testira novi CS.

Dakako, treba naglasiti da Valve nije iznio nikakve informacije vezane uz glasine niti službene izjave koje bi ih potvrdile ili demantirale. Međutim, ako se glasine pokažu točne, možemo očekivati da se Valve vrlo brzo oglasi o svemu.