Nadolazeća samurajska akcijska avantura Ghost of Tsushima razvojnog studija Sucker Punch, koja 17. srpnja na tržište stiže kao PlayStation 4 ekskluziva, ovoga će četvrtka 14. svibnja u 22h po našem vremenu u sklopu Sonyjevog live eventa State of Play dobiti ekskluzivni gameplay prikaz u trajanju od čak 18 minuta.

Podsjetimo se: Ghost of Tsushima vratit će nas u vrijeme feudalnog Japana druge polovice 13. stoljeća, a neke od glavnih značajki igre, osim krvave borbe s brojnim neprijateljima, svakako su i golemi otvoreni svijet i istraživanje bez pomoći navigacije. Radnja će pratiti priču samuraja Jina Sakaija prilikom njegovog pokušaja zaustavljanja prodora Mongola za vrijeme njihove invazije na Japan, a naš će glavni heroj pritom koristiti mnoga neobična sredstva koja ne vežemo za samuraje.

Iako su prijašnje epizode Sonyjevog livestreama State of Play uvijek pokrivale po nekoliko različitih igara, ovomjesečna epizoda usmjerena je isključivo na Ghost of Tsushima. Iz Sonyja obećavaju da nas čeka detaljni prošireni prikaz gameplaya, uključujući istraživanje, borbu te još puno toga. Sami stream u četvrtak 14. svibnja u 22h moći ćete pratiti na službenom PlayStationovom Twitch kanalu te na njihovom YouTube kanalu.

Dotada, u nastavku ponovno pogledajte igrin story trailer službeno objavljen prije dva mjeseca u sklopu tadašnje najave datuma izlaska, a za kraj podsjećamo da Ghost of Tsushima izlazi 17. srpnja ekskluzivno za PlayStation 4.