Početkom ovog mjeseca izašla je nova igra iz Gears of War serijala, koja više ne nosi taj naziv već samo Gears 5. Igru smo zaigrali nedugo nakon izlaska, a gameplay video možete pogledati na našem YouTube kanalu ili ispod ovog teksta.

Prema informacijama koje je objavila službena Xbox stranica, novi Gears 5 je apsolutan hit jer je u prvom vikendu privukao preko tri milijuna igrača, a samim time, igra je postavila novi rekord putem Xbox Game Pass servisa.

Osim toga, Gears 5 je za duplo povećao broj igrača koji su igru zaigrali u prvom tjednu, naspram igre Gears of War 4, koja je izašla 11. listopada 2016. godine. Ako k tome dodamo da su novi Gearsi prestigli i rezultate prvog tjedna prodajeigre Halo 4 iz 2012. godine, koja je punih 7 godina bila nositelj ovog rekorda, onda vam je sigurno jasno koliko je dobro prihvaćen ovaj naslov.

Xboxova službena web stranica prenosi kako u taj prvi tjedan ulazi early access period, koji je započeo četiri dana prije službenog datuma izlaska. S obzirom da su igrači u ogromnom broju napravili prednarudžbu, ovo zapravo još više pokazuje koliko je novi nastavak željno iščekivan.

Jedino što nam preostaje je čestitati razvojnom studiju The Coalition i izdavaču Xbox Game Studios na ovako golemom uspjehu.