Izvršni direktor Gearbox Softwarea Randy Pitchford je na svojoj službenoj prezentaciji na PAX Eastu nakon podužeg odugovlačenja objavio da rade na novom nastavku u Borderlands franšizi – točnije na igri Borderlands 3!

U prezentaciji koja je trajala gotovo sat vremena, ekipa iz Gearboxa odlučila je sačuvati šećer za kraj i na opće oduševljenje gotovo 3 tisuće ljudi koji su došli na prezentaciju najavili dugoočekivani ”loot&shoot” naslov.

Unatoč tehničkim poteškoćama koje su gotovo uništile veliko predstavljanje, po onom što smo vidjeli iz trailera igra svakako neće razočarati.

Iako nismo saznali puno konkretnih informacija o igri, Borderlands 3 čini se kao kontinuacija sage o ”Vault Hunterima” jer smo u traileru vidjeli puno poznatih lica poput Lillith, Tiny Tine, Bricka, Clap Trapa i mnoga druga.

Vrlo vjerojatno nova ”Siren” klasa koju ćemo moći odabrati na početku igre

Nije specificirano hoće li radnja ostati na planetu Pandori budući da je u traileru pisalo da ćemo istražiti ”nove svjetove”. S obzirom da smo mogli vidjeti veliki broj različitih okoliša od kojih jedno izgleda kao veliki grad i da Gearbox već pet godina radi na ovoj igri, ne bi nas začudilo da ćemo ovog puta malo putovati i po svemiru.

Borderlands 3 čini se kao kontinuacija sage o ”Vault Hunterima” jer smo u traileru vidjeli puno poznatih lica poput Lillith, Tiny Tine, Bricka, Clap Trapa i mnoga druga

Borderlands 3 će i dalje biti vjeran svom art stilu, budući da će grafika i ovog puta koristiti tzv. cel shading tehniku renderiranja. Iako će na prvu možda izgledati kao da igra izgleda gotovo isto kao njezini prethodnici, očigledan je značajni pomak u osvjetljenju i teksturama, a vrlo vjerojatno će i pokretač fizike dobiti značajno poboljšanje.

Igra tek što je najavljena, a već želimo zauvijek ušutkati glavne negativce

Ono s čim se Gearbox svakako ponosio još u prethodnim nastavcima svakako je bila činjenica o broju raznovrsnog oružja koje igrači mogu ”lootati”, a ovog puta Gearbox nam obećava apsolutno nevjerojatnu brojku od milijarde različitih pušaka i pištolja (od kojih će neki čak imati i noge!)

Veliki broj pušaka ništa ne znači ako nemamo velike i raznovrsne neprijatelje u koje možemo pucati, a Borderlands 3 svakako neće kaskati u tom pogledu. Od običnih kultista preko ogromnih čudovišta pa sve do robota, neće nedostajati sva sila živih i neživih bića u koje ćemo pucati.

Gearbox nam obećava apsolutno nevjerojatnu brojku od milijarde različitih pušaka i pištolja

Ovi mechovi izgledaju puno ubojitije od onih iz ”dvojke”

Ne znamo još ništa o datumu izlaska igre, no znamo kako će igra izaći za PlayStation 4, Xbox One i PC (vrlo vjerojatno za Steam budući da je Gearbox najavio posebnu suradnju sa Steamom za igru Risk of Rain 2 pa vjerujemo kako će se ta suradnja nastaviti).

Trailer obećava kako ćemo više informacija saznati iduću srijedu, točnije 3. travnja. Za sve informacije o igri Borderlands 3, svakako nas pozorno pratite i čitajte!