Geoff Keighley, izvršni producent i voditelj događaja The Game Awards će ove godine voditi otvorenje događaja gamescom koje će se prenositi uživo, a prema informacijama koje su trenutno dostupne, izgleda da nas u to vrijeme čeka hrpetina najava novih igara i prikaza onih koje su već najavljene!

Naime, na otvorenju gamescoma će sudjelovati izdavači 2K, Activision, Bandai Namco, Bungie, Capcom, Electronic Arts, Google Stadia, Koch/Deep Silver i Private Division, a među njima će se pronaći i Sega, Square Enix, Sony, THQ, Ubisoft te Xbox!

Također, gospodin Keighley je na otvorenje pozvao i svog prijatelja Hidea Kojimu koji će najvjerojatnije prikazati dugoočekivani gameplay Death Standinga.

Microsoft je već potvrdio kako će otvorenje gamescoma iskoristiti za prikazivanje Minecraft Dungeonsa te novog moda Horde iz Gearsa 5. Ovo će također biti fantastična prilika za Electronic Arts kako bi prikazao svoje nove nastavke serijala Plants vs Zombies Garden Warfare i Need For Speed.

Otvorenje i prijenos uživo će se održati u ponedjeljak 19. kolovoza u 20:00 sati te će biti prikazivano na streaming platformama Mixer, YouTube i Twitch.