Nedavno smo pisali da je reizdanje igre Yakuza Kiwami 2 stiglo na PC putem Steama, a danas je na gamescomu 2019 najavljen dolazak The Yakuza Remastered Collectiona koji uključuje Yakuzu 3, Yakuzu 4 i Yakuzu 5. Međutim, ako već danas kupite cijelu kolekciju, moći ćete zaigrati samo Yakuzu 3, a za to postoji i jedan vrlo dobar razlog. Naime, kolekcija je još uvijek nepotpuna, pa ćete se tako za remaster Yakuze 4 strpiti do 29. listopada ove godine, a remaster Yakuze 5 dolazi početkom iduće godine, točnije 11. veljače 2020. godine. Igre će po izlasku biti automatski dodane u naše kolekcije.

Svaka od igara stiže s boljim grafičkim performansama, u HD-u i sa 60fps-a, a bit će dodan i sadržaj koji je izostajao sa dosadašnjih izdanja za zapadno tržište poput mini igara Mahjong, Shogi, Massage Parlor i Cabare, koje su bile dostupne u Yakuzi 3 za istočno tržište. Dakle, konačno ćemo imati prilike zaigrati igre kakve su i zamišljene.

Limitirano fizičko izdanje bit će dostupno po izlasku treće igre u kolekciji, a ono uključuje sve tri igre na dva diska, koji će se nalaziti u specijaliziranoj kutiji, ukrašenoj sa zaštitnim znakom Kazuma Kiryua – tetovažom zmaja. Ovo izdanje uključivat će i Yakuza 5 kutiju za PlayStation 3 (bez uključenog diska), kako bi kolekcionari mogli upotpuniti mjesto na polici.

Kolekcija stiže isključivo na PlayStation 4 konzolu, a SEGA je objavila i prvi trailer, koji donosimo u nastavku.