Studio Fntastic koji radi na razvoju igre The Day Before danas je na svojem Twitter profilu objavio kako će zombi MMO biti objavljen 10. studenog umjesto predviđenog 1. ožujka.

Razlog zbog kojeg je do velike odgode došlo je navodni propust samog studija da zaštiti vlastiti trademark, odnosno osigura pravo na naziv igre The Day Before. Iz studija tvrde da je to prije njih učinio netko sasvim drugi. 

“Kao što znate, naša je igra najavljena u siječnju 2021. U vrijeme najave, zaštitni znak igre The Day Before bio je dostupan”, stiže iz Fntastica koji objašnjava kako je nepoznata individua u SAD-u ispunila zahtjev za registraciju zaštitnog znaka The Day Before prije nesretnog razvojnog studija koji je za situaciju saznao tek prošli tjedan, 19. siječnja kada je spomenuta osoba poslala pritužbu, a igra je uklonjena sa servisa Steam. 

Kao rezultat ovih događaja, studio je odlučio odgoditi igru koja je već jednom bila odgođena. Iz Fntastica stiže poruka kako su svjesni da će ova situacija donijeti razočarenje njihovim fanovima te obećava da će problem u potpunosti riješiti i fokusirati se na lansiranje “najbolje moguće igre”.