Kao što smo i očekivali, nakon podužeg perioda šutnje sinoć je na Sonyjevom eventu State of Play stigao novi trailer za dugo očekivani Final Fantasy XVI koji nam je prikazao svježi gameplay i otkrio neke novosti i promjene u igri u odnosu na prethodne nastavke. Saznali smo pritom i okvirni period izlaska novog nastavka koji po novome stiže na ljeto 2023. godine.

Kako u popratnom PlayStation blogu ističu Square Enixovi producent Yoshida Naoki i direktor Hiroshi Takai, novi trailer napokon nam je prikazao detalje vezane uz igrine gameplay sustave i mehanike koji će uključivati “visoko-oktanske bitke”. U Final Fantasyju XVI tako ćemo igrati kao protagonist Clive Rosfield koji će na raspolaganju imati čitavi arsenal napada jedinstvenih igrinim bićima Eikons koje ćemo moći prizivati u pomoć u borbi.

Otkriveno je da će se sama bića Eikons također međusobno sukobljavati u gigantskim okršajima, pri čemu trailer bombastično i gotovo nalik epskoj operi pomoću zbora najavljuje i izvikuje njihova imena. Redom, to su Phoenix, Titan, Garuda, Ramuh, Shiva, Odin, Bahamut i Ifrit. S druge strane, čini se da prilikom borbe s našim protagonistom Cliveom na raspolaganju (možda?) nećemo imati i one standardne druge ljudske kompanjone, jer je naglasak na prizivanju Eikona i Cliveovoj solo borbi. No zato su kroz trailer (te uz više detalja na PlayStation blogu) otkriveni i novi likovi – ekonomski savjetnik Hugo Kupka te elitna obavještajna agentica Benedikta Harman.

U ostatku PlayStation bloga igrin direktor Hiroshi Takai kaže kako je Final Fantasy XVI trenutno konačno igriv od početka do kraja, ali da su u tijeku optimizacija i dovođenje igre u red te da je pred timom još gomila posla i izazova s kojima se moraju suočiti dok trenutno ulaze u finalnu fazu izrade i poliranja kako bi sve bilo spremno za izlazak na ljeto 2023. godine. Zato su za kraj s nama podijelili nekoliko novih screenshotova samog settinga i mjesta koje nosi naziv Valisthea, a na kojemu se odvijaju igra i njezina priča. Kako izgleda pitoreskna Valisthea, provjerite na službenom PlayStation blogu