Izdavačka kuća Square Enix potvrdila je kako će njihov Final Fantasy XV u ožujku dobiti prvu DLC epizodu koja stiže pod nazivom Episode Gladiolus. Ovaj će DLC igračima omogućiti da zaigraju u ulozi Gladiolusa, jednog od članova Noctisove družine kojeg su imali prilike upoznati u osnovnoj igri.

Osim Gladiolusa pojavit će se i ostali likovi iz osnovne igre, ali i likovi koje smo upoznali ranije u serijalu, poput Gilgamesha koji je u serijal stigao još za vrijeme Final Fantasyja V. Vlasnici Premium izdanja igre i vlasnici season-passa Episode Gladius moći će zaigrati prvi, dok će je ostali dobiti s manjim zakašnjenjem. Nažalost, samostalna cijena ovog DLC-a još uvijek nije definirana.

Oni koji nemaju season-pass i još ga ne planiraju kupovati mogu se radovati besplatnom DLC-u Booster Pack koji će im osigurati dodatnu opremu koja će omogućiti lakše neutraliziranje neprijatelja u igri.

Kad smo već kod Final Fantasyja XV, spomenut ćemo da je Square Enixov Hajime Tabata rekao kako bi volio raditi na PC verziji ove igre. „Želim igračima napokon pokazati kako Final Fantasy XV izgleda kad se vrti na high-end strojevima.“ – rekao je Tabata dodavši kako konkretni planovi za takvo nešto ipak ne postoje.