Prvo su nas htjeli odvesti u kameno doba nudeći nam priliku da prenoćimo u špilji, a sada nam Ubisoft u sklopu promocije za Far Cry Primal želi kameno doba dovesti u našu dnevnu sobu, ili na bilo koje drugo mjesto gdje gejmamo.

Ubisoft je objavio nekoliko nevjerojatnih fotografija ručno izrađenog Sony PlayStationa 4 i dva DualShock 4 kontrolera koje je od kamena izradio klesar Nick Roberson kako bi odao počast kamenom dobu, razdoblju prapovijesti u koje nas vodi Far Cry Primal.

Far Cry Primal

Barem znate da će ovaj kontroler preživjeti direktni let u zid. Za zid nismo sigurni.

Osim konzole i kontrolera, Roberson je također isklesao cijelu gaming postaju od Fletcher Band pješčenjaka, u koju su uključeni kameni televizor, kutija za pizzu, limenka od pive i stolić za kavu.

“Na ovaj projekt odlučili smo se jer želimo naglasiti ogromni krajolik i detaljne lokacije u kamenom dobu koje će igrači posjetiti u Far Cry Primalu. Nick je s nevjerojatnom preciznošću u kamenu ovjekovječio prekrasan, elegantni dizajn ovih prepoznatljivih predmeta,” rekao je Tom Goldberger, PR za Ubisoft.

Ne znam kako je kod vas doma, ali masna hrana ne ide ni blizu moje gaming postaje

Ne znam kako je kod vas doma, ali masna hrana ne ide ni blizu moje gaming postaje

Nick Roberson, koji ima preko 20 godina iskustva u klesarstvu i obradi kamena i radio je na nekim Hollywoodskim filmovima, priznaje kako je ovaj projekt bio izazovan, ali da je u njemu uživao.

“Komplicirano je bilo isklesati gumbe na kontrolerima, ali oduševljen sam konačnim rezultatima i fantastičnim načinom na koji su pozicionirani za fotografije,” rekao je Roberson.

Ako vas zanima kako je isklesana ova gaming postaja, pogledajte video:

Far Cry Primal izlazi 23. veljače za PS4 i Xbox One, te 1. ožujka za PC.