Kao što je i obećano, Ubisoft je danas u 19h prikazao novi cinematic trailer za Far Cry 6, usmjeren na novu protagonisticu, a potom smo dobili i premijerni gameplay prikaz, odnosno 4 i pol minute čistog adrenalina.

Za početak, istaknuli su da se radi o najambicioznijoj open-world igri koju su dosad napravili (znači li to da će biti ambicioznija od Assassin’s Creed Valhalle, vidjet ćemo). Kao što od prije znamo, igra nas vodi na otok Yara, nekadašnji krunski dragulj Kariba, a sada otok kontrasta, koji je na rubu kolapsa i rata, ali i skorašnje revolucije.

Otokom upravlja takozvani El Presidente, odnosno od prije poznati Anton Castillo, kojega tumači slavni holivudski glumac Giancarlo Esposito. Podsjetili su nas da je on nemilosrdni vladar koji otok želi vratiti na staru slavu prisilnim putem, pa će njegova velika vizija iza sebe ostaviti brojne žrtve.

Zbog njegovih nemilosrdnih institucionaliziranih brutalnih socijalnih reformi, opresije i vladavine straha, Yara je na rubu revolucije te je postala bure baruta, a igrači su šibica. Slikovito. U svakom slučaju, igrači preuzimaju ulogu revolucionarke Dani Rojas, i u njezinoj ulozi vodit će vojsku gerilskih ratnika u novu revoluciju.

Iako je Dani unapijed kreirani lik, odlična je informacija da ćemo na počeku igre birati njezin identitet, customizirati izgled i putem navigirati i uspinjati se rangovima gerilskog pokreta, kroz koji će narod otoka Yara voditi asimetrični rat protiv glavnog negativca Antona i njegova sina Diega.

Ubisoft ističe da će zbog toga Far Cry 6 biti prava gerilska fantazija, u kojoj ćemo upoznati brojne živopisne likove i AI kompanjone te skupljati članove pokreta otpora. Jedan od njih je Juan Cortez, majstor izuma i arhitekt revolucije te naš gerilski učitelj.

Kroz trailer smo saznali i da ćemo gerilske operacije i revoluciju voditi iz tajnih kampova diljem zemlje, gdje ćemo živjeti, trenirati, krijumčariti zalihe te kupovati sve potrebno od dilera s crnog tržišta, pa čak i vozila. Spominje se tu i sustav craftanja, pa se čini da će biti moguće uređivati vlastite automobile, ali i oružje. Pored već postojećeg ogromnog arsenala vatrenog oružja, trailer daje naslutiti da ćemo moći craftati i vlastita, koja će koristiti raznorazni otpad, od konzervi hrane do starih CD-a.

Bit će tu i bacači plamena, jetpackovi i brojne druge stvari, kao i mogućnost vožnje velikog broja vozila i konja. No, kad smo već kod životinja, možda najbolji dio gameplay prikaza zapravo nam je sami kraj, na kojemu smo vidjeli najslađeg AI kompanjona u povijesti – najboljeg prijatelja koji će nam biti moralna podrška, a to je maleni psić na kotačima

U svakom slučaju, najbolje je da kompletni gameplay pogledate sami, a Ubisoft za kraj ističe da Far Cry 6 izlazi 7. listopada ove godine za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S.