Ako planirate kupiti Fallout 4 za PS4, a posjedujete i Vitu radujte se jer će vam biti omogućen Remote Play ugodniji za igranje. Naime novi nastavak Fallouta imat će prilagođene kontrole kada će se igrati preko Vite.

Remote Play omogućava korisnicima streamanje PS4 igara preko lokalne mreže na PS Vitu. Defaultna postava kontrola na Viti sasvim je dovoljna za ugodno igranje nekih zahtjevnijih akcija (inFamous: Second Son) ili barem za korektno igranje (Dragon Age: Inquisition, ako vam ne smeta povremeno iščašivanje očiju pri čitanju malog fonta slova). No igre koje od igrača traže intenzivno korištenje svih tipki DualShocka 4 nisu ugodne za igranje putem Remote Playa ukoliko developer ne ponudi neko prilagođenije rješenje kontrola. Bethesda je tako angažirala Josha Hamricka, čovjeka koji je isti posao napravio i za Bungijev Destiny. Da je tada odradio dobar posao potvrdit će mnogi korisnici na internetu. Mi, priznajemo, nismo – iako smo probali pozamašan broj igara na Remote Playu (pa i sportskih, gdje je lag važan), suludo nam zvuči online igru opteretiti dodatnim lagom.

Fallout 4 je između ostalog, dobio i novi trailer kojeg vam toplo preporučamo jer je fantastičan. Postapokalipsu moći ćete početi istraživati 10.11.2015.

P.S. Bit ću dobar i ostavit pjesmu iz trailera. Da ne tražite previše.