Sljedećeg će tjedna Fallout 4 dobiti novu besplatnu nadogradnju, objavila je Bethesda na svojem službenom blogu. Prva dobra vijest stiže za vlasnike poboljšane Sonyjeve konzole PlayStation 4 Pro – igra će je sada službeno podržavati što znači da će dobiti poboljšanu grafiku i osvjetljenje te 1440p rezoluciju.

Druga dobra vijest stiže za one koji imaju moćna računala i višak prostora na svojim čvrstim diskovima. Naime, Bethesda izdaje službeni mod s teksturama visoke rezolucije putem Steama. Kažu kako je ta besplatna nadogradnja “ljubavno pismo svim divnim PC fanovima koji su nam pružili podršku, ne samo s Falloutom 4 nego kroz nekoliko desetljeća i igara”.

Za instalaciju ovog moda trebat će vam dodatnih 58 gigabajta slobodnog prostora (uz približno 26 gigabajta za osnovnu igru) i prema preporuci razvojnog tima konfiguraciju koja ima 64-bitne Windowse 7, 8 ili 10, Intelov Core i7-5820K procesor, Nvidijinu GTX 1080 grafičku karticu s 8 GB VRAM-a te 8 GB RAM-a.

Nadogradnja pod brojem 1.9 izlazi sljedećeg tjedna na PC, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro i Xbox One, a uz spomenuto stiže i nova podrška za modove na svim platformama. Više će informacija biti dostupno kad nadogradnja stigne, a do tada možete pročitati službenu objavu u cijelosti ako ste zainteresirani.