Epic Games potvrdio je kako će podnijeti troškove refundiranja onih koji su podržali igru Shenmue III putem crowdfundinga i koji su nezadovoljni njezinim preseljenjem na Epic Games Store.

Izvor nezadovoljstva predstavlja činjenica da je, u trenutku dok se prikupljao novac putem crowdfundinga, studio tvrdio da će PC verzija igre biti dostupna putem Steama, no Epic Games se u međuvremenu s izdavačem Deep Silverom dogovorio da će se spomenuta PC inačica igre distribuirati ekskluzivno putem Epic Games Storea.

Izvršni direktor Epica Tim Sweeney potvrdio je putem Twittera kako razvojni studio Ys Net neće morati trpiti gubitke u budžetu, koji bi se negativno odrazili na razvoj igre, već da će Epic sve pokriti.

Ono što je interesantnije jest činjenica da je Sweeney potvrdio kako se ovakve situacije neće ponavljati u budućnosti. Ako će neka igra tijekom svog razvoja završiti kao ekskluziva za Epic Games Store unatoč činjenici da su onima koji su podržali igru obećane kopije igre na drugoj platformi distribucije, Epic će surađivati s tim drugim platformama kako nitko ne bi ostao zakinut. S druge strane, ako takva vrsta dogovora propadne, Epic će osigurati da svi dobiju svoj uloženi novac natrag.

Shenmue III izlazi 27. kolovoza ove godine za PC i PlayStation 4.