Echo Generation je prije više od dvije godine razgalio naša “stara” srca svojim klasičnim geekovskim humorom isprepletenim motivima horora, znanstvene fantastike, podignutih (bijelih) sportskih čarapa i – audio kazeta… Stranger Things pada na pamet s razlogom, iako Echo Generation nema nikakve veze s ovom serijom osim što uspješno koristi puno sličnih elemenata u stvaranju jedinstvene atmosfere.

Ova nostalgična avantura na poteze iz studija Cococucumber osvojila je (osim naših srdašaca) i mnoštvo nagrada žirija u kategoriji indie igara, a sada nam najavljuju remaster igre pod imenom Echo Generation: Midnight Edition i to za PC (putem Steama) i po prvi put za Nintendo Switch. Stiže već u srijedu, 19. lipnja, pa ako tražite dobru ljetnu avanturu za Switch – predlažemo da to bude upravo ovo.

Mi smo se svakako zabavili s igrom, još u vrijeme prvog demoa originala o kojem smo prvo pisali u Rebootu broj 75, a potom i u punom izdanju igre. Ne želimo ništa spojlati, ali jasno je već iz nekoliko uvodnih sati kako se radi o pravom mišungu ideja i zanimljivom zapletu. A iako je remaster možda prejak epitet za opisati novu verziju igre, ipak donosi dosta novosti da ju i oni koji su je odigrali možda požele odigrati još jednom – tako sadrži vizualne nadogradnje, nove kontrole kamere, novosti u borbi, fast travel (konačno), quest log i jezičnu podršku za desetak jezika.