Relativno nedavno internetom su se proširile još uvijek nepotvrđene glasine o tome da izdavač Warner Bros Interactive Entertainment razmatra prodati svoj razvojni ogranak Warner Bros Games. Kao jedan od potencijalnih kupaca spominjao se i Electronic Arts, a iako službene  potvrde za to još uvijek nema, prema novim informacijama od prošloga tjedna čini se da je kupnja WB Gamesa nešto što EA definitivno razmatra.

Naime, prošloga tjedna EA je održao sastanak s investitorima, u sklopu kojega su iznijeli stanje financijskog izvještaja za prvi kvartal fiskalne godinu 2021. Na samom sastanku spomenuto je pitanje potencijalnih akvizicija, na što se osvrnuo i operativni direktor Electronic Artsa Blake Jorgensen, ističući da je EA uvijek u potrazi za kupnjom drugih studija. Iako nije konkretno htio objasniti misli li se tu na WB Games, naveo je da na taj način žele pronaći talentirane ljude, a ne toliko same igre.

Hoćemo li u budućnosti uz sve ove igre i njihove nastavke gledati logo EA?

Za primjer je uzeo studio Respawn Entertainment, koji je nakon kupnje od strane Electronic Artsa izbacio Apex Legends i Star Wars Jedi: Fallen Order. Jorgensen je naveo kako se prilikom kupnje Respawna nisu vodili željom za kupnjom serijala Titanfall, već su htjeli pod svoje okrilje uvesti talentirane i iskusne developere koji su radili na toj, prema njegovim riječima, fantastičnoj igri. Nastavno na to, ali i na pitanje o kupnji studija WB Games, Jorgensen je imao za reći sljedeće: “Ne mogu komentirati bilo koju specifičnu akviziciju, osim što ću vam reći…da se zaista trudimo kupiti velike talente, a ne igre“.

Dakako, ukoliko se EA odluči za ovu akviziciju, nije sigurno koje bi konkretno studije to podrazumijevalo, jer poznato je da je Warner Bros Interactive Entertainment vlasnik čitavog niza studija, kao što su WB Games Boston, WB Games Montreal i još nekoliko takvih, zatim Avalanche Software, Monolith Productions, NetherRealm Studios, Rocksteady te mnogi drugi. Znači li  to da će igre kao što su serijal Batman Arkham, Mortal Kombat, Middle-earth: Shadow of Mordor, pa čak i čitavi serijal postojećih i budućih DC i Lego DC igara (te mnoge druge) potpasti pod EA, ostaje vidjeti.

Možda će potrajati još neko vrijeme, ali vjerujte da smo sada za kupnju zainteresiraniji nego ikad, jer vidimo da su talent i stvaranje velikih novih franšiza ključni za dugoročni rast biznisa“, zaključio je operativni direktor Electronic Artsa Blake Jorgensen, ostavljajući nas da još malo spekuliramo nad kojim ćemo još serijalima igara gledati logo EA.