Posljednji nastavak Electronic Artsovog serijala Need for Speed stigao nam je od developera iz švedskog razvojnog studija Ghost Games, a iako je od izlaska Heata prošlo svega par mjeseci, već kruže informacije o novoj igri. No, iako trenutno nisu poznati svi detalji, portal GamesIndustry.biz doznao je od Electronic Artsa da će novu igru raditi drugi studio. Novi, odnosno stari studio je Criterion Games, koji je već radio na igrama Need for Speed: Hot Pursuit i Need for Speed: Most Wanted, a uskočio je i za Need for Speed Rivals.

Ghost Games (ponovno) postaje EA Gothenburg, a u budućnosti će služiti kao centralno inženjersko središte. Navodni razlog tome je nedostatak dovoljno talentiranih zaposlenika koji bi pogonili AAA studio na tom području. Iz EA-a poručuju da je: “Inženjerska stručnost našeg tima iz Gothenburga, koja uključuje i arhitekte Frostbite enginea, bitna za određeni broj naših projekata…”. Tvrde da će kreativni tim prebaciti u Criterion te na druga radna mjesta unutar organizacije, a nažalost, kako je to obično slučaj, određenim zaposlenicima trenutno visi posao. Samim time, dio ljudi koji su nam dostavili Need for Speed Heat nastavit će s radom u Criterionu.

Koliko je ovo mudar potez, nećemo komentirati. Napisat ćemo samo da našu recenziju igre Need for Speed Heat možete pročitati u posljednjem broju časopisa Reboot, pa prosudite sami je li Heat označio novi početak za serijal ili ne. Hoće li tako biti i pod novim/starim razvojnim studijem? Teško je znati, ali nadamo se da ni u novom nastavku neće biti loot kutija.