Iako u principu nije tajna da EA i njihova švedska podružnica – razvojni studio DICE već neko vrijeme rade na novoj igri u serijalu Battlefield, sada imamo potvrdu da igra prema već prethodnim planovima stiže na zimu 2021. godine.

Razgovarajući s investitorima u sklopu novog financijskog izvještaja za treći kvartal fiskalne godine 2021, direktor Electronic Artsa Andrew Wilson otkrio je da će novi Battlefield biti “povratak sveopćem vojnom ratovanju“, dodajući da “svu destrukciju, djelovanje igrača, borbu oružjem i vozilima, po kojima je serijal poznat, podiže na potpuno novu razinu“. Zvuči dobro, no nikakvi novi detalji o igri osim tih nisu poznati.

Investitorima se obratio i izvršni/financijski direktor Blake Jorgensen, ističući da je razvojni studio DICE čak i nadmašio predviđanja i planove u kontekstu vremena dodijeljenog za izradu igre te da su po prvi puta u povijesti studija i izrade igara uskoro kompletno gotovi prije vremena, stoga će novi Battlefield bez ikakve sumnje biti spreman za izlazak samim krajem 2021. godine.

Što se tehnikalija tiče, Wilson je istaknuo da će igra iskoristiti nove napredne značajke i hardver konzola PlayStation 5 i Xbox Series X/S te da će ovo biti tehnički najnapredniji Battlefield u serijalu – u potpunosti spreman za next-gen, što je logično i nikako drugačije ne bi ni trebalo biti. Znači li to da igra preskače staru generaciju konzola PlayStation 4 i Xbox One, Wilson i Jorgensen ni ovoga puta nisu razjasnili.

Kao i tijekom prethodnog financijskog izvještaja iz studenog 2020., za kraj su istaknuli da nas službena najava i puno više informacija o igri očekuje ovoga proljeća.