Da poznati gigantski izdavač Electronic Arts iliti ga EA u rukavu ima novu igru u univerzumu Star Warsa pod kodnim nazivom Star Wars: Project Maverick, internetom se šuška već neko vrijeme, a prema novim glasinama EA se sprema tu igru službeno najaviti idućega tjedna.

O samoj igri u ovom trenutku još uvijek ne znamo apsolutno ništa, osim da na njoj vrlo vjerojatno radi Electronic Artsov studio Motive Montreal, a novim glasinama pridružili su se Jeff Grubb s portala VentureBeat (koji je već prethodno leakao informacije vezane uz neke druge igre) te Jason Schreier, nekadašnji novinar Kotakua koji sada radi za Bloomberg (i koji je također već prije bacao hintove o drugim najavama koje su se potvrdile istinitima).

Glasine za Star Wars: Maverick sada su isplivale s obzirom da je razvojni studio Motive Montreal jučer objavio novi tweet u kojemu navode kako su uzbuđeni pridružiti se društvenim platformama i podijeliti novosti o svom studiju i svom radu.

Mnogi, uključujući i već spomenuti dvojac – Jeffa Grubba i Jasona Schreiera – Motiveu su odgovorili putem svojih twitter profila i dali naslutiti da se Motive upravo sprema najaviti baš spomenutu igru Star Wars: Maverick te da bi najava mogla biti već 2. lipnja.

Dakako, sve odgovore na Motiveov tweet zasada smatramo isključivo glasinama dok ne stigne službena potvrda, no s obzirom da su se i Grubb i Schreier već više puta iskazali kao pouzdani izvori i poznati su kao “industry insajderi”, najava igre Star Wars: Project Maverick zaista je i moguća.