EA je objavio da je prva igra u trilogiji survival horora za koju je zaslužan nedavno zatvoreni Visceral Games, Dead Space, besplatna za preuzimanje putem njihovog servisa za digitalnu prodaju igara. Kao što je običaj s njihovim On The House programom, nije poznato do kada akcija traje, pa ako želite biti sigurni da je ne propustite dodajte igru u svoju digitalnu kolekciju odmah.

Ponuda vrijedi samo na PC-u (EA ima i servis na Xboxu One, no konzolašku verziju nisu spomenuli), a jedini uvjet za preuzimanje igre je korisnički račun na Originu. Dead Space možete dodati u svoju kolekciju ovdje ili direktno kroz klijent.

Prvi je Dead Space izašao krajem listopada 2008. godine za PC, Xbox 360 i PlayStation 3 i u glavnoj se ulozi nalazio inženjer Isaac Clarke. Protagonist te jezive priče nalazi se na svemirskom brodu prepunom krvožednih vanzemaljaca koji su ostatak posade pretvorili u bića poznata kao Necromorphs.

Cilj je naravno preživljavanje, a ono po čemu se igra istaknula je poseban borbeni sustav koji od igrača traži “strateško komadanje” raznih dijelova Necromorpha kako bi ih porazili. Osim toga, Dead Space nema ni tipično sučelje već sve važne informacije iščitavate s Isaacovog odijela i oružja koje koristi.

Cijeli serijal je bio solidan, no EA je u treću i posljednju igru odlučio ubaciti mikrotransakcije i puno veći naglasak staviti na akciju umjesto horora. To se naravno nije dopalo svim igračima, a Visceral nažalost neće dobiti priliku napraviti novu igru jer je EA zatvorio vrata studija prije tri mjeseca.