Ukoliko se ispostavi da nas uskoro očekuje najava nastavka prošlogodišnje hit igre God of War, moramo priznati da je Cory Barlog – njezin tvorac, kreativni direktor i pisac – na zaista interesantan način već dva mjeseca “skrivao” njezino postojanje i to čitavom svijetu pred očima.

Barlog je još sredinom travnja putem twittera objavio niz od 17 nadovezujućih postova, kroz koje je sa svijetom podijelio sjećanja na posljednjih šest godina rada na igri God of War. Spomenuti set tweetova od tada stoji prikvačen na vrhu njegova twitter profila, a čini se da je razlog tome upravo nagovijest novoga nastavka igre!

Naime, jutros, gotovo dva mjeseca nakon spomenutog niza Barlogovih tweetova, korisnik reddita u/Kayfriso primijetio je interesantnu i nevjerojatnu činjenicu: povezao je početna slova svih 17 tweetova u nizu te otkrio da zajedno čine jednu rečenicu: “RAGNAROK IS COMING <3“. Znamo, ni mi ne možemo vjerovati da se netko toga doista sjetio 🙂

Valja istaknuti kako se ista rečenica pojavila i u specijalnoj pozadinskoj temi za PlayStation 4 ovoga travnja u sklopu proslave godine dana od izlaska igre – urezana u Kratosov i Atreusov čamac u obliku runa. Mnogi su već tada počeli sumnjati da se radi o potencijalnoj suptilnoj najavi nastavka, no nije bilo nikakvih službenih najava, kao ni sada.

Je li ovo sve samo jedna velika patka ili SIE Santa Monica Studio i njezin kreativni direktor i tvorac God of Wara – Cory Barlog već neko vrijemo suptilno nagovještavaju skorašnji povratak Kratosa i Atreusa na velika vrata u sklopu novog nastavka – ostaje vidjeti.

Interesantno je da se ova vijest proširila danas, uoči sajma E3 2019. Naravno, kao što od prije znamo, Sony ove godine ne sudjeluje na samome sajmu i nema nikakvu press konferenciju te svoje planove i najave čuvaju za kasnije, a neke su izbacili još prošloga tjedna, također uoči sajma E3, kao što je bila ogromna najava i otkrivanje gameplaya iščekivane Kojimine igre Death Stranding. Stoga, čisto sumnjamo da ćemo na sajmu ovih dana saznati išta vezano uz novi God of War te ostaje pitanje kada nas zapravo očekuje službena najava, ukoliko se ispostavi da je nastavak uopće u izradi.

Živi bili pa vidjeli.