Vince Zampella i ostatak Respawn Entertainmenta nam je tijekom ovogodišnjeg EA Playa u sklopu E3 2019. podario prvi gameplay prikaz Star Wars Jedi: Fallen Order.

Igra je ostavila sjajan dojam, unatoč činjenici da je još uvijek u alpha stadiju razvoja. Demo se događa na Kashyyyku, nakon ozloglašenog Order 66, koji je de facto istrijebio Jedije iz galaksije.

Cal, naš lik, za zadatak ima sabotažu imperijalne eksploatacije planeta radi izgradnje Deathstara. Odmah na početku vidimo grafičku potentnost igre, koju pogoni Unreal Engine 4, a ne Frostbite.

Prikazan je platforming u kombinaciji sa borbama. Platforming neodoljivo podsjeća na Uncharted serijal, dok borbe s našim lightsaberom podsjećaju na Assassin’s Creed Origins i Odyssey, odnosno sjajan parry sustav i potrebu žongliranja više neprijatelja s različitim sposobnosti u isto vrijeme.

Prikazane su naše moći koje crpimo iz Sile, među kojima je najkorisnija bila force push, te moć manipulacije vremenom, odnosno usporavanje istog. Prikazana je i korisnost kombiniranja više moći, pa je tako gospodin koji je igrao demo usporio vrijeme i force pushom dovukao stormtroopera ispred laser blasta kojeg je sam ispalio.

Igra izgleda sjajno, a dolazi nam 15. studenog, samo sedam dana nakon Death Strandinga, na PC, PS4 i Xbox One.