Već i vrapci na grani znaju kako će Keanu Reeves glumiti i dati svoj glas u nadolazećoj igri Cyberpunk 2077 i kako će tumačiti ulogu Johnnyja Silverhanda.

No tko je uopće Johnny Silverhand i zašto je on uopće bitan za priču?

Relativno je poznata činjenica kako je Cyberpunk 2077 nastavak tabletop RPG igre imena Cyberpunk 2020 koja je prvi put izdana još 1988. godine. Univerzum Cyberpunka vrvi šarolikim i osebujnim likovima među kojima je i Johnny Silverhand.

Naime, Johnny Silverhand je rock zvijezda koja je nastupala u bendu imena Samurai i koja je imala bioničku ruku (zato se i zove Silverhand, odnosno ”Srebrnoruki”).

No, prije nego što je bio rock zvijezda, Johnny Silverhand bio je u vojsci te je služio u nekoliko misija prije nego što je dezertirao. Kad ga je izdavačka kuća s kojom je radio pokušala ucijeniti s njegovim dezertiranjem, Johnny je otišao drugoj izdavačkoj kući, ostvario uspješnu solo karijeru te je snimio nekoliko hitova u kojima pjeva o vlastitim teškim trenucima, o svom ratnom putu i o obmanama vladajućih struktura, što ga je učinilo buntovničkom ikonom i kultnom ličnošću.

No, takav razvoj događaja, uz slavu, donio mu je i neprijatelje.

U ekspanziji igre Cyberpunk 2020, kiborg atentator imena Adam Smasher ubio je Johnnyja po nalogu korumpiranog japanskog vođe imena Arasaka Saburō. S obzirom na ovakav razvoj događaja, ostaje za vidjeti hoće li uopće, odnosno do koje mjere će Cyberpunk 2077 pratiti priču ustanovljenu u tabletop igri Cyberpunk 2020. Stoga su krenula predviđanja da će Keanuov lik Johnny u igri potencijalno biti “duh” čija je svijest ugrađena u našu, odnosno u svijest protagonista.

S obzirom na činjenicu da se Keanu Reeves u svoje slobodno vrijeme bavi glazbom i s obzirom na njegove napore da svijet učini boljim mjestom, teško da postoji bolja osoba koja bi utjelovila ulogu Johnnyja Silverhanda.