Prošle godine početkom veljače su razvojni tim Spiders, poznat po ambicioznim, ali ne nužno i najbolje izvedenim RPG-ovima, i izdavač Focus Home Interactive najavili još jednu igru u tom žanru. Ime joj je GreedFall, radnja se odvija u 17. stoljeću, likovi, lokacije i izgled su inspirirane barokom te ljudi u tom svijetu imaju pristup magiji.

Iako je igra trebala izaći ove godine, tek smo sada na sajmu E3 kroz trailer dobili prvi konkretan prikaz, što znači da nas od izlaska dijeli još neko duže vrijeme. Tim je kratko prikazao priču koju opisuju ovako: “Stanovnici, plaćenici i tragači blaga koji bježe sa zagađenog kontinenta kojeg uz to mori neizlječiva bolest i dolaze na izolirani otok koji odiše magijom i koji ne navodno prepun blaga i tajni. Ono što slijedi je grandiozno putovanje prepuno misterija, a vi ćete se naći u središtu rastućih tenzija između lokalaca i došljaka.”

Kao i prijašnje igre ovog tima, naglasak je na RPG elementima i sustavima, a imat ćete slobodu za rješavanje questova i drugih zadataka jer ćete moći birati između nekoliko pristupa – borba, diplomacija, obmana ili šuljanje. Spomenuti trailer nalazi se ispod teksta, a GreedFall je u pripremi za PC, Xbox One i PlayStation 4 te bi trebao izaći iduće godine. Ako ste zainteresirani, bacite oko na službene stranice.