Završila je i posljednja u nizu velikih press konferencija koje se odvijaju svake godine uoči najpoznatijeg sajma videoigara – E3 2018. Čast zatvaranja pred-E3 programa i posljednje presice pripala je Nintendu. Kako to kod njih obično bude, nisu se fokusirali na širinu i bacanje ljudi u trans dosad neviđenim ekskluzivama i CG spektaklima od trailera, već su sav fokus usmjerili na svojih nekoliko uspješnica i njihove nove verzije i nastavke koji se očekuju ekskluzivno na Nintendo Switchu, no našlo se tu i nekoliko manjih iznenađenja o kojima se radujemo čitati i gledati u narednim mjesecima. Pa krenimo redom.

Sami početak bio je pomalo vanserijski u odnosu na ostatak konferencije, a bio je obilježen najavom potpuno nove mech akcijske igre DAEMON X MACHINA. Trenutno nije poznato previše informacija o ovoj igri, no znamo da ćemo moći nadograđivati svoje mech borbeno odijelo i, ako je suditi po najavnom traileru, uživati u hrpetini eksplozija i borbama epskih mechova. Nešto više o ovoj igri pročitajte na ovome linku, a njezin najavni trailer svakako pogledajte u nastavku:

 

Potom smo dobili najavu ekspanzije za jednu od velikih Nintendovih franšiza. Dakako, radi se o Xenoblade Chronicles 2 i njezinoj ekspanziji naziva Torna – The Golden Country. Fokus će biti na dosadašnjem antagonistu Jinu i njegovojzemlji porijekla Torni. Više o Xenoblade Chronicles Torna – The Golden Country pročitajte na linku, a trailer pogledajte ovdje:

 

Prikazan je i gameplay trailer za novi Fire Emblem: Three Houses za sve Nintendove ljubitelje taktičkih RPG-a. Fire Emblem: Three Houses pokazuje kako će izgledati novi sistem borbe u novom engineu, koji zaista izgleda fantastično. Koliko fantastično, pogledajte u traileru ispod, a potom na ovom linku pročitajte i izvornu vijest o ovoj najavi.

 

Nintendo je potom najavio i novi Super Mario Party. On, pak, uključuje velik broj zanimljivih igara koje će zasigurno donijeti mnoštvo radosti na tulumima širom svijeta uz niz različitih modova. Više o ovoj party igri pročitajte ovdje, a pogledajte i najavni trailer s Nintendove presice:

 

Iako je vijest o ovome procurila na internetu kad je jedan dataminer prokopao i pronašao informaciju, sada smo dobili službenu potvrdu: Fortnite dolazi na Nintendo Switch! Ali da stvar bude još bolja, datum izlaska je danas! Najavni trailer pogledaje u nastavku:

 

Nakon Fortnitea, Nintendo Switch ekskluziva Overcooked 2 dobila je najavni trailer ali datum izlaska 8. kolovoza. U ovoj kuharskoj igri možete uživati samostalno ili u kooperativnom modu, te ima podršku za do četiri igrača. Više o najavi saznajte ovdje, a trailer slijedi u nastavku:

 

Posljednja igra u nizu, kojoj je zapravo posvećeno najviše vremena i pažnje na čitavoj Nintendovoj press konferenciji, bio je ni manje ni više nego Super Smah Bros. Ultimate. Napokon smo od Nintenda dobili nešto više informacija o ovom iščekivanom naslovu, kao i brdo gameplayja, što je mnoge zasigurno razveselilo. Novi Super Smash Bros. može pohvaliti s ogromnom (ali stvarno ogromnom) listom likova iz Nintendovih first i third party serijala. S obzirom da je najava za ovu igru  bila doista dugačka, puno se o njoj imalo i za pisati, pa stoga trkom na ovaj link kako biste sazali više informacija. Također, u nastavku pogledajte i intro video koji su iz Nintenda složili za ovu E3 presicu:

Da ne kažete da smo zli, imamo i još nešto za vas. Naime, u videu koji ćemo podijeliti niže, možete čak pogledati i čitavih 25 minuta gameplay materijala – od predstavljanja likova, specijalnih poteza, mapa i još mnogo toga prikazanog uživo na Nintendovoj presici:

 

 

I to bi bilo to! “Sezona” velikih E3 press konferencija službeno je gotova, a Nintendo za kraj nije razočarao. Bila je ovo još jedna uzbudljiva godina pred-E3 spektakla koju smo pratili uživo i prenosili vam vijesti kako su se odvijale. Nadamo se da ste s nama uživali i pogledali barem većinu ako ne sve konferencije.

Također, podsjećamo kako sve vijesti vezane upravo uz E3 2018 možete pratiti prigodno filtrirane putem ovoga linka. Na tome popisu naći ćete ovih dana i video izvještaje koje naš redakcijski tim snima na licu mjesta u sunčanom Los Angelesu.