Novi vikinška open world survival igra Valheim vrlo je brzo postala miljenik publike, pa se u manje od dva tjedna od izlaska u Early Access već popela na treće mjesto najigranijih igara na Steamu.

Protekloga vikenda Valheim je tako istovremeno zaigralo čak 367,443 igrača (podaci dolaze s poznate platforme Steam Charts), a ispred njega su trenutno samo vječno popularni Counter-Strike: Global Offensive i Dota 2. Valheim, igra koja je tek izašla 2. veljače, tako ovih dana dijeli i izmjenjuje treće mjesto s PUBG-om.

S obzirom na to da su CS:GO, Dota 2 i PUBG na tržištu već godinama, uspjeh Valheima i borba s tim igrama na top listama najigranijih znači da je ovaj indie Early Access projekt postao jednom od najbrže rastućih igara na Steamu.

Pristupačne Early Access cijene od 16,79 eura, igra donosi istraživanje, craftanje, izgradnju, preživljavanje i borbu na serverima koji uključuju do deset igrača, a nudi proceduralno generirano čistilište inspirirano vikinškom kulturom. Ako već niste, u traileru niže provjerite kako to izgleda, pa ukoliko vam se sviđa, uskočite u igru na Steamu putem ovoga linka.