Metro Exodus, odlični treći nastavak popularne Metro sage 11. veljače dobiva svoj drugi veliki DLC pod nazivom “Sam’s Story“.

Vijest je to koju su objavili razvojni studio 4A Games i izdavač Deep Silver, a istovremeno su otkrili i nekoliko novih informacija vezanih uz sami DLC. Naravno, DLC nosi ime “Sam’s Story” s jednim očitim razlogom: priča prati Sama, bivšeg člana američke ratne mornarice koji se našao usred nevolje prateći Artyoma u potrazi za svijetom van Metroa, a sada se silno želi vratiti natrag svome domu na to slatko slatko “američko tlo”.

Studio obećava da nas u DLC-u očekuje veliki novi “sandbox survival” level kroz koji će igrači imati priliku iskusiti potpuno novu intrigantnu priču, a na svom putu kroz ovo veliko novo nelinearno područje igre, upoznat će niz novih likova, koristiti nova oružja i sukobiti se s raznim novim čudovištima i mutantima kroz više od nekoliko sati gameplaya.

Metro Exodus DLC imena “Sam’s Story” izlazi 11. veljače za PC, PlayStation 4 i Xbox One (ok, hajde, i za Google Stadiu koje nema u Hrvatskoj). DLC će se moći kupiti zasebno (iako ni u ovom trenutku još uvijek nije poznata njegova zasebna cijena), a ako posjedujete (ili želite kupiti) igrin Expansion Pass, Sam’s Story će vam biti automatski otključan u sklopu paketa na dan izlaska.