Na samome početku lipnja pisali smo o tome kako u akcijsku dungeon crawler avanturu Minecraft Dungeons tijekom srpnja dolazi prvi DLC imena Jungle Awakens. Već tada najavljen je i drugi DLC pod nazivom Creeping Winter, koji je sada također dobio datum izlaska.

Vijest o tome dolazi putem službene stranice igre, pa nam tamo razvojni studio Mojang ističe da drugi DLC Creeping Winter izlazi 8. rujna za PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch. Sami DLC, što se radnje tiče, u igru donosi snježnu oluju koja proždire sve pred sobom, a na igračima će biti da ju zaustave.

DLC sa sobom donosi i novu opremu, nove oklope, oružja i artefakte, a druga velika novost je da istoga dana kada izađe, dolazi i besplatna nadogradnja s novim značajkama, kao što su novi trgovci i dnevni izazovi. Treća i posljednja velika novost je činjenica da Minecraft Dungeons na isti datum u rujnu izlazi i u fizičkom obliku u dućanima diljem svijeta i to u izdanju Hero Edition, koje sadrži osnovnu igru te oba DLC dodatka i kozmetičke predmete.

Što se, pak, tiče DLC-a Creeping Winter, svi koji su kupili Minecraft Dungeons Hero Edition, ovaj drugi dodatak (kao i prvi) dobit će automatski čim izađe, s obzirom da taj ultimativni paket sadrži Hero Pass, dok će vlasnici standardnog izdanja DLC dodatke morati kupiti zasebno.