Prema službenoj objavi Microsofta, Gears of War 4 je dovršen i poslan na umnažanje kako bi spremno dočekao službeni izlazak najavljen za 11. listopad.

Ovo je prva igra serijala na kojoj radi Microsoftov razvojni tim The Coalition koji nas mjesecima filaju kojekakvim detaljima i promidžbenim materijalima.

“Pozlaćenu” verziju developeri su popratili prigodnom fotografijom proslave u Microsoft Canada Excellent Centru u Vancouveru koju donosimo uz ovu vijest, a ukratko ćemo ponoviti kako nas novi nastavak vodi 25 godina u budućnost nakon posljednjeg izdanja serijala, te nam predstavlja J.D. Fenixa, sina poznatog Marcusa, i dvoje novih protagonista, Delmonta “Del” Walkera i Kait Diaz.

Gears of War 4 je promoviran kao Xbox Play Anywhere naslov, što prevedeno znači da kupovinom digitalne verzije za Xbox One kupci automatski dobivaju inačicu za PC besplatno i obratno, a podržano je i međuplatformsko igranje multiplayer igara, kampanje, kao i nove verzije Horde načina igranja koji stiže pod oznakom 3.0.

gears_of_war_4_03