Dosadašnja PC ekskluziva Draugen, misteriozna narativna triler istraživačka avantura iz prvoga lica, ove veljače dolazi i na PlayStation 4 i Xbox One.

Radi se o nagrađivanoj atmosferičnoj “fjord-noir” avanturi poznatog i višestruko nagrađivanog norveškog studija Red Thread Games i njegovog kultnog osnivača Ragnara Tørnquista (koji nam je prethodno donio igre kao što je odlični Dreamfall Chapters, ali i njegove prethodnike The Longest Journey iz 1999. godine i Dreamfall: The Longest Journey iz 2006.).

Radnja igre Draugen odvija se 1923. godine u pitoresknom ruralnom gradiću imena Graavik, daleko u norveškim fjordovima, a igrači preuzimaju ulogu američkog putnika Edwarda Charlesa Hardena koji će morati otkriti misterij gradića i suočiti se s vlastitim postepenim gubitkom razuma. Na putu će mu se pridružiti i mlada štićenica Lissie, AI kompanjonka koja ima vlastitu osobnost te s njom možete surađivati kroz dinamički i realistični sustav dijaloga.

Draugen je prvenstveno izašao za PC još 29. svibnja 2019. godine, a 21. veljače ove godine napokon dolazi i na PlayStation 4 i Xbox One. U čast tome, studio Red Thread Games izbacio je novi najavni trailer za konzole, koji možete pogledati u nastavku i provjeriti hoće li ova igra možda biti baš za vas: