Poznati razvojni studio id Software, koji nam je za samo mjesec i pol dana od danas trebao na svijet donijeti DOOM Eternal – očekivani nastavak pucačine iz 2016. godine – objavio je da je došlo do odgode izlaska igre te da će na tržište stići “tek” u ožujku 2020. godine.

Vijest je to koja je maloprije objavljena na društvenim mrežama igre DOOM, a studio ističe da su ovu odluku donijeli kako bi igračima isporučili najbolje moguće iskustvo koje će nadmašiti sva naša očekivanja.

Pored objave da će izlazak igre DOOM Eternal kasniti nekoliko mjeseci, iz id Softwarea su u objavi istaknuli još nekoliko interesantnih novosti. Naime, Invasion Mode, koji će igračima omogućavati da uskoče u igru drugih igrača kao demon, neće izaći odmah čim izađe igra, već će biti dostupan ubrzo nakon toga.

Istaknuli su i da će verzija igre za Nintendo Switch, sasvim očekivano, također izaći kasnije nakon izdanja za PC i konzole, a posljednja vijest je da će klasični mod prigodno zvan DOOM 64 biti dostupan kao pre-order bonus, odnosno dodatak za sve one koji prednaruče DOOM Eternal, neovisno o platformi.

Mi nećemo previše tugovati, jer zaista želimo da DOOM Eternal bude najbolja pucačina koju smo ikad igrali. Stoga smo voljni čekati do ožujka 2020., kad igra treba izaći za PC, PlayStation 4 i Xbox One. A vi?