U nizu vijesti o otvaranju novih gaming studija o kojima pišemo već mjesecima i godinama, ova je sigurno jedna od zanimljivijih, jer Cory Davis, kreativni direktor i dizajner hvaljene anti-ratne igre Spec Ops: The Line najavio je da pokreće vlastiti indie studio imena Eyes Out.

Ono što ovu objavu čini interesantnom je što je Davis svoj studio pokrenuo s Robinom Finckom, slavnim gitaristom legendarnog industrial rock benda Nine Inch Nails. Ovo neće biti prvi Finckov zalazak u teritorij industrije videoigara, jer već je radio glazbu za više igara koje je izdao Devolver Digital, kao što su survival horor Noct i narativna SF puzzle avantura Observation, a pridonio je i glazbi za Croteamovu igru Serious Sam 4.

Cory Davis (lijevo) kaže da Robinov (desno) pristup kreativnom procesu čini rad u ovom novom studiju drugačijim od svih njegovih prethodnih iskustava, a rezultat će biti nova imerzivna horor igra.

S druge strane, osim Spec Ops: The Linea u studiju Yager Development, dizajner i kreativni direktor Cory Davis radio je ne brojnim drugim igrama kao što su Condemned, serijal F.E.A.R. te PSVR glazbeno horor iskustvo Here They Lie. Do suradnje s gitaristom Nine Inch Nailsa, a sada i pokretanja vlastitog novog studija Eyes Out došlo je po završetku igre Here They Lie, kako objašnjava Davis u izjavi za GamesIndustry.biz.

Robin je zalutao u naš studio i osjetio sam snažnu poveznicu s njegovim otvorenim kreativnim pogledom na postojanje i snagu glazbe. Odmah smo počeli raditi na nekim prototipima koje sam tada imao u razvoju“, ističe Davis te dodaje: “Zajedno smo se lansirali prema nečemu neočekivanom“. Njihova prva igra već je u izradi, a bit će to single-player imerzivni kozmički horor sa snažnim elementima narativa ispričanog kroz okolinu. Drugi detalji o njihovoj prvoj igri zasada nisu poznati, pa jedva čekamo saznati više detalja.