Nakon četiri godine, čekanje je za točno tjedan dana napokon gotovo te razvojni studio Experiment 101 i izdavač THQ Nordic na tržište konačno izbacuju očekivani akcijski RPG Biomutant.

Još otkako smo prvi puta čuli za ovaj RPG i imali ga priliku iz prve ruke zaigrati na sajmu gamescom 2017, bilo nam je jasno da Biomutant čini kompleksni niz faktora, od velikog otvorenog svijeta, brzpopotezne i napete borbe koja miješa napucavanje, mlaćenje neprijatelja melee oružjem, kung-fu vještine i, povrh svega, primjenu fascinantnih i otkačenih mutantskih moći.

Uz to, Biomutant nas je fascinirao od prvoga trenutka, jer osim što, kao što i direktor igre kaže u videu, podsjeća na kombinaciju igara Zelda: Breath of the Wild, Ratchet & Clank, Devil May Cry, Batman: Arkham i drugih, istovremeno je rijetko viđeni primjer igre u kojoj inicijalni odabir fizičkog izgleda igrivog lika direktno utječe na njegove atribute kroz jedinstveni RPG sustav vještina.

Potom je tu i crafting sustav u kojem ćemo, po otvorenom svijetu veličine 8x8km (64 kvadratna kilometra), skupljati raznorazne dijelove i sklapati ih u jedinstvena customizirana oružja, ali i svakojaka vozila za lakše putovanje velikom mapom, te putem sklapati saveze ili se boriti protiv šest plemena mutiranih životinja, a sve što radimo, čitavim će putem komentirati šaljivi narator.

Sve to, uključujući i pozadinsku priču o spašavanju post-apokaliptičnog mutiranog svijeta objašnjava iznad podijeljeni novi i gotovo pa finalni video uoči izlaska igre. Svakako ga vrijedi pogledati ako želite saznati sve najbitnije, a za kraj podsjećamo da Biomutant stiže idući utorak, 25. svibnja i to za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Ukoliko ste, pak, prije nekoliko dana propustili gameplay prikaze igre, iznad ovoga teksta prenosimo video snimku s PlayStationa 4 i Xboxa One, na kojima se igra vrti u 1080p i 30FPS-a, a video ispod donosi gameplay snimku igre za PC, snimljenu u rezoluciji 4K i uz 60FPS-a.