Još od 2018. godine poznato je da Blizzard radi na besplatnom MMO akcijskom RPG-u i mobilnoj igri Diablo Immortal – zasebnoj igri u serijalu Diablo koja je danas konačno dobila datum izlaska te na tržište stiže 2. lipnja. No osim datuma lansiranja za Android i iPhone, Blizzard je objavio da igra na isti datum dolazi i na PC.

Vijesti o tome stigle su danas putem specijalnog Diablo Immortal livestreama u kojem je otkriveno nekoliko novih informacija. Za početak, neočakivana PC verzija moći će se igrati klasično mišem uz izdavanje naredbi tipkovnicom, ali bit će implementiran i sustav kretanja i upravljanja likom pomoću tipki WASD, pa i igranje kontrolerom. Odmah u startu bit će tu i cross-play i cross-save između PC-ja i mobitela, što znači da ćete Diablo Immortal moći igrati na PC-ju, spremiti poziciju i od istog mjesta i s istim accountom nastaviti igrati na mobitelu i obrnuto.

Što se same radnje tiče, od prije je poznato da će Diablo Immortal imati glavnu kampanju koja će nas povesti kroz osam različitih regija, a sama priča odvija se između radnji igara Diablo 2 i Diablo 3. Što se, pak, tiče PC verzije igre, Blizzard je napomenuo i da će ona po izlasku 2. lipnja funkcionirati kao otvoreno beta testiranje, ali će imati sav sadržaj i značajke, pri čemu će se sav napredak prenijeti i u finalnu verziju.

Diablo Immortal bit će u potpunosti besplatan te po novome izlazi 2. lipnja za PC putem Blizzardove platforme Battle.net, dok će mobilna verzija za Android i iPhone biti dostupna kroz Google Play i Appleov AppStore. Pred-registracije za igranje dostupne su putem službene stranice igre.