Posljednja u nizu Quantic Dreamovih interaktivnih avantura – Detroit: Become Humanizašla je na tržište u svibnju ove godine, a sada stiže informacija da je dosada prodana u više od 2 milijuna primjeraka širom svijeta.

Vijest je to koja je jučer objavljena putem službenoga PlayStationovog twitter profila, a u tweetu Sony čestita studiju Quantic Dream na sjajnom uspjehu.

Treba, također, napomenuti i činjenicu da je Detroit: Become Human ujedno postavio rekord za studio Quantic Dream kao njihova najuspješnija igra dosada, pa je tako još u lipnju ove godine pomoćni direktor studija Guillaume de Fondaumiere objavio da je igra u samo dva tjedna od izlaska uspjela prodati milijun primjeraka.

Usporedbe radi, navodi se njihova igra Heavy Rain, kojoj je za prodanih milijun primjeraka trebalo “čak” pet tjedana.

Interesantno je vidjeti postupni rast fanova Detroita, naročito kad uzmemo u obzir i činjenicu da je u kolovozu imala nešto više od jedan i pol milijun igrača.

Mi smo igrom svakako bili oduševljeni, a uoči samoga izlaska igre složili smo u svibnju i ovaj prigodni tekst i video u kojemu smo naveli 5 razloga zašto smo bili nabrijani na Detroit: Become Human.