Tijekom današnjeg dana održao se veliki Bungijev događaj u kojem su svijetu otkrili više detalja o Destiny 2 i prikazali prvi djelić gameplaya. Imajući na umu kako je taj velebni događaj trajao preko sat vremena, pričalo se o mnogo novih značajki kojima je Bungie začinio nastavak svoje uspješnice. Ukoliko vam je nešto promaklo, ovdje možete naći kratak pregled svih bitnijih informacija koje je Bungie predstavio. Za svaki slučaj ćemo priložiti i video cijelog događaja da možete baciti oko na duže gameplay dionice.

Prva velika vijest tiče se PC verzije igre. Iako Destiny 2 službeno izlazi 8. rujna, taj datum se odnosi na konzolaške verzije igre, tj. za PS4 i XOne. Možda datum za PC verziju igre još nije poznat ali poznate su neke značajke koje igrači na toj platformi mogu očekivati: 4k rezolucija, “uncapped” framerate (odnosno igru ćete moći igrati u više od 60 sličica u sekundi), potpora za miš i tipkovnicu kao i mogućnost vlastitog mapiranja kontrola, tekstualni chat, detaljno sučelje za PC postavke, itd. Najava koja je podigla dosta prašine je činjenica da će Destiny 2 upotpunosti zaobići Steam te da će koristiti Blizzardov Battle.net.

Saznali smo i više detalja o priči Destinyja 2. Nakon što posljednje sigurno utočište na Zemlji padne tijekom invazije Cabala. Očekuje nas novi negativac Lord Ghaul i njegove snage The Red Legion koji će protjerati Guardianse iz njihovog doma i oduzeti im svu moć. Eric Hirshberg, CEO Activisiona, rekao je kako “Destiny 2 ima odličnu priču, odličnog glavnog negativca i čudesne likove s kojima ćemo htjeti ići na epske avantue, no ima i tone fantastičnog gameplaya po kojem je Destiny poznat.” Dodao je kako su Activision i Bungie pažljivo slušali zajednicu i da su u Destiny 2 dodali promišljene inovacije koje čine igru, i sav njen sadržaj, pristupačnijim različitim vrstama igrača.

Tijekom livestreama otkrivene su i podklase za Titane, Warlocke i Huntere, a radi se o Sentinelu, Arcstrideru i Dawnbladeu. Titan Sentinelu će imati moć štita koji može odbiti neprijatelje, Hunter Arcstrider će moći iskoristiti moćni električni štap dok će Warlock Dawnblade imati moć prizivanja gorućeg mača koji će proizvoditi valove moćne energije. Ove klase su razlog zašto igrači neće moći prenositi svoje likove iz prvog Destinyja, a u priči igre je to objašnjeno gubitkom moći svih Guardiana. Promjene su vidljive i u oružjima koja se sad dijele u tri nove kategorije: Kinetic, Energy i Power. Novitete zaokružujemo s planetima od kojih su najavljeni Earth, Titan, Io i Nessus, a European Dead Zone također će imati premijeru u Destinyju 2 nakon što je to područje izbačeno iz prve igre.

Pasite oči na novoj opremi veličanstvenog Titana

Kada je u pitanju Destiny 2 multiplayer komponenta, tu je također došlo do promjena. The Crucible, odnosno PVP, podržavat će maksimalno 4v4 mečeve. Također je predstavljen mod Countdown u kojem će se sukobiti ofenzivni i defenzivni tim. Cilj ovog moda je postaviti bombu u neprijateljsku bazu i braniti je dok ne eksplodira. Svaka runda vrijedi jedan bod i prvi tim koji skupi šest bodova je pobjednik. Kako bi olakšali i uljepšali ljudima multiplayer iskustvo, ekipa iz Bungiea je odlučila uvesti u potpunosti integriranu podršku za klanove. Značajka “The Clan Creation” je novi integrirani sustav koji omogućava prijateljima da uvedu svoju zajednicu i svoju jedinstvenu kulturu u Destiny 2. Ukoliko nemate ekipu s kojom bi uživali u kooperativnom iskustvu također postoji i “Guided Games” značajka koja će vam pomoći u pronalasku tima.

Jedna od “aktivnosti” koja nam je oduzimala mnogo vremena u prvom Destinyju odlazi u zasluženu mirovinu. Odlazak u orbitu kako bi krenuli u novu avanturu zamijenit će se puno boljim rješenjem. “Igrači mogu izabrati zonu slijetanja, istraživati i neometano uskočiti u druge aktivnosti u igri”, kazali su iz Bungiea. Adventures nudi samostalne priče koje će bolje oslikati svemir Destinyja 2. Dok istražujete možete naići na Lost Sectors koji su nešto poput dungeona koji skrivaju jedinstvene bossove i njihovo blago. Možete očekivati i javne eventove koje će biti lako pronaći na mapi i navigirati.

Za kraj, bacite oko ili dva i na službeni gameplay trailer!