Jedna od najvećih i najrazvikanijih igara današnjice – Death Stranding poznatog japanskoj studija Kojima Productions i legendarnog Hidea Kojime na PlayStation 4 je stigla u studenom prošle godine, a mjesec dana prije toga službeno je potvrđena i za PC. U ožujku ove godine otkriven je i datum kada Death Stranding stiže na PC, no danas stiže vijest da je PC inačica igre odgođena za mjesec i pol dana.

Prvotni datum dolaska Death Strandinga na PC, kako je otkriveno ovoga ožujka, trebao je biti 2. lipnja, no putem službenoga twitter profila studija Kojima Productions danas je objavljeno da je igra odgođena na 14. srpnja. Sama odgoda nije prevelika te igrači na PC-ju neće morati čekati predugo. 

Razlog odgode, kako kažu iz Kojima Productionsa, je taj što je studio usred pandemije koronavirusa morao prebaciti kompletnu djelatnost na rad od doma, stoga će im ova odgoda omogućiti još malo vremena za razvoj i poliranje igre, kako bi PC port bio baš onakav kakav treba biti. Sasvim razumna odluka, rekli bismo.

Podsjetimo se: PC izdanje igre Death Stranding, koje po novome dolazi 14. srpnja, zaigrat ćemo uz veći broj sličica u sekundi, podršku za ultra widescreen monitore, te značajku koja nam je nedostajala na PlayStationu 4 – fotografski mod. Pored svega toga, PC verzija stiže uz cross-over sa serijalom Half-Life, pa će tako igrači dobiti i fora sadržaj iz Half-Lifea.

Također, još u studenom prošle godine obznanjeno je da Death Stranding na PC-ju dolazi na Steam i Epic Games Store te će vas koštati 60 eura.