Na jučerašnjem Nintendo Directu dogodilo se nešto zaista spektakularno, a to je vijest da kultna/poremećena u najboljem mogućem smislu detektivska igra Deadly Premonition dobiva nastavak iduće godine.

Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise stiže ekskluzivno za Switch na još nepoznati datum 2020. godine, a pratit će priču dvoje detektiva – FBI agentica Aaliyah Davis u 2019. godini pokušava riješiti stari slučaj serijskog ubojice koji će “otvoriti vrata u nepoznato” dok će 14 godina ranije u New Orleansu protagonist prve igre Francis York Morgan pokušati riješiti svoj vlastiti misteriozni slučaj.

Osim A Blessing in Disguise, prvi Deadly Premonition je već sad dostupan na Nintendo Switchu pod nazivom Deadly Premonition Origins.

I najbolje od svega jest što se Hidetaka “SWERY” Suehiro, kreator prve igre te stalni gost i prijatelj našeg Reboot Developa Blue, vraća u redateljski i scenaristički stolac i u nastavku.

“Otprilike 10 godina je prošlo otkako je prva igra izašla 2010. godine. Sada se dogodilo čudo i opet imam priliku sjediniti se sa svojim najboljim prijateljem – nešto za što nisam mislio da je moguće.”, rekao je Suehiro.

“Radim cijele dane i noći te gledam u prošlost kako bih osigurao da se igra ne promijeni koliko god vremena prošlo, no istovremeno radim na tome da igra bude proizvod nove generacije – igra koje obuhvaća sve.”, zaključio je legendarni Swery.