Posao scenarista jedan je od najprestižnjih u industriji igara. Možda ne zarađuju novac i slavu kao u Hollywoodu, ali kada svoj posao odrade dobro, onda se radi o igrama koje se pamte zauvijek. Upravo zato je značajna vijest da je jedan od najuspješnijih scenarista otišao iz BioWarea u manji, ali ambiciozni studio Beamdog.

David Gaider možda nije najpoznatije ime među ljubiteljima RPG-ova, ali je njegov potpis stajao ispod scenarija igara poput Baldur’s Gate 2, Star Wars: Knights of the Old Republic i Dragon Age: Origins. Kao što se vidi iz tog rezimea, Gaider je gotovo dva desetljeća proveo u BioWareu, koji je nedavno napustio u potrazi na novim izazovima. Beamdog je danas službeno poželio dobrodošlicu Gaideru i potvrdio da će se odmah pridružiti timu koji je do sada bio zauzet stvaranjem sasvim novog DLC-a za njihov remake Baldur’s Gatea.

Studio Beamdog je do sada bio zauzet stvaranjem reizdanja legendarnih CRPG igara poput Baldur’s Gatea i Icewind Dalea, ali zapošljavanje uspješnog scenarista potencijalno bi mogao biti prvi nagovještaj trećeg nastavka Baldur’s Gatea.