Razvojni tim Red Hook Studios je ideju za svoju igru Darkest Dungeon igračima prvi put predstavio u travnju 2014. godine kada su pokrenuli Kickstarter kampanju. Svoj su projekt opisali kao spoj RPG-a i borbe na poteze u kojem morate paziti na psihičko zdravlje svojih likova. Igračima se ideja dopala, uspješno su prikupili sredstva za razvoj i bacili se na posao.

Early Access verzija izašla je putem Steama početkom veljače 2015. godine, da bi konačna verzija bila dostupna nešto manje od godine dana nakon toga. Zahvaljujući streamerima, a i tome što je igra bila zanimljiva, već je u Early Accessu bila veliki hit. Nakon PC verzije, tim je napravio najprije portove za PS4 i Vitu, zatim za Switch i na kraju za Xbox One.

Darkest Dungeon je do sada dobio dva DLC-a – The Shieldbreaker koji je dodao novog lika i The Crimson Court koji je ubacio novo područje i probleme za vaše junake – a sredinom lipnja stiže novi. Njegovo je ime The Color of Madness i dodat će novu regiju imena The Farmstead, Endless Quest mod u kojem ćete pokušati preživjeti valove neprijatelja koji ne prestaju napadati, tri nova bossa, nove iteme, novu neprijateljsku frakciju, četiri nova zdanja i novu glazbu.

DLC najprije stiže za PC i to 19. lipnja, a nakon toga će stići i na tri druge konzole za koje je igra dostupna. Nešto više informacija možete pronaći na službenim stranicama, a ako želite možete ga dodati na popis želja na Steamu.