Početkom siječnja je za vrijeme Nintendo Direct prezentacije najavljen Dark Souls Remastered. Vjerojatno je ta vijest više razveselila veterane, nego one koji će prvi uskočiti u taj težak svijet, ali sama činjenica da će izaći za Switch znači da će velik broj novih igrača po prvi puta iskusiti Lordran.

Budući da je igra izašla 2012. godine, vidi se da nije baš najsretnije ostarjela, pa su se zbog svih veoma dobrih remastera koji su izašli u zadnjih nekoliko godina igrači nadali da će i Dark Souls dobiti jednako dobar tretman. Prema prvim dojmovima koje su objavili članovi medija koji su dobili rani pristup ovoj verziji igre izgleda da to nažalost neće biti baš nekog značajnog napretka koliko su se neki nadali.

Glavna promjena u odnosu na original je ta da će se Xbox One X i PlayStation 4 Pro verzije vrtjeti u 60 sličica u sekundi. Od ostalih grafičkih promjena spominju se podrška za 4K rezolucije, poboljšane teksture, osvjetljenje i još neke druge sitnice, ali osim toga se ništa drugo ne spominje.

Također, većih promjena u samom gameplayju nema, nego sve što se spominje se odnosi na quality of life aspekt – neke su stvari preuzete iz Dark Soulsa 3, kao jednostavniji dolazak do prve stvari u quickbaru, mogućnost konzumiranja većeg broja Souls i Humanity itema odjednom i neka manje promjene u korisničkom sučelju.

Što se PvP i online dijela igre tiče, također će doživjeti manje promjene, ali ništa što će drastično promijeniti cjelokupno iskustvo. Sve u svemu, izgleda da će Dark Souls Remastered biti najsličniji PC verziji koja je koristila DSFix, a to nije nužno ono što su fanovi očekivali. Ipak, do izlaska nove verzije igre ima još neko vrijeme budući da je datum određen za 25. svibnja, no vrlo je vjerojatno da će doći do većih promjena.

Dark Souls Remastered je u izradi za PC, PlayStation 4, Xbox One i Switch.