Danas izlazi debitantska igra izdavača Bigmode iza kojeg stoji popularni youtuber videogamedunkey i njegova partnerica. Igru je kreirao Shared Memory, solo developer imena Billy Basso koji je projekt započeo kao hobi još 2017. godine.

Početna inspiracija za igru bila je ideja preuzimanja mehanike iz survival horror igara i prenošenje istih na drugi žanr, ističe Basso te dodaje da je oduvijek želio stvoriti igru za koju neće biti potrebna internetska konekcija niti će ovisiti o ažuriranjima. Njegova ideja je da igru unaprijed opskrbi materijalom i tajnama za čije će otkrivanje, vjeruje, možda trebati i godine. Mračna avantura u pikselastom stilu uključivat će istraživanje, preživljavanje, rješavanje zagonetki i skupljanje predmeta uz pomoć kojih ćemo “manipulirati svojim okruženjem na iznenađujuće i smislene načine”.

Ključne značajke nadolazeće metroidvanije, prema riječima kreatora, uključuju “gusti, nadrealni, box svijet s pažnjom posvećenom svakom detalju”. Ako je suditi po dostupnim materijalima, u svijetu Animal Wella žive krajnje neobična stvorenja i mogu se doživjeti raznoliki prizorilijepi i uznemirujući. Autori pozivaju igrače da sami procjene što je opasnost, a što sigurno te vjeruju da će za rješavanje pojedinih zagonetki igračima trebati i do nekoliko godina.