Iako su se mnogi nadali da će na ovogodišnjem sajmu E3 2019 napokon dobiti jedinstvenu priliku iz prve ruke zaigrati Cyberpunk 2077, iz poljskog studija CD Projekt RED javljaju kako nas ipak očekuje još jedna gameplay prezentacija.

Svi se izrazito dobro sjećamo koliki je ogroman hype stvorio prošlogodišnji gameplay prikaz igre, kada je na internet napokon puštena snimka demoa u trajanju od 48 minuta, koja je novinarima iza zatvorenih vrata originalno prikazana na sajmu E3 2018. No čini se kako tvorci Witchera i Cyberpunka ipak još uvijek nisu spremni trenutni build igre dati u ruke širokim masama. Stoga će i ove godine oni sami zaigrati igru u gameplay prezentaciji koju će izvesti uživo na sajmu E3 2019.

Tu vijest putem twittera potvrdio je Marcin Momot – CD Projektov community voditelj na globalnoj razini. No u raspravi koja se nastavila na njegov originalni tweet, potvrdio je da će gameplay ovoga puta biti prikazan i novinarima iza zatvorenih vrata, ali i čitavoj javnosti, što prošle godine nije bio slučaj kad je javnost za livestream gameplaya morala čekati punih dva mjeseca nakon E3-ja.

Također, iako je Momot potvrdio da će i javnost i novinari usred sajma E3 dobiti prikaz igre, nije htio detaljnije razjasniti na koji način će Cyberpunk 2077 biti prikazan posjetiteljima, osim činjenice da će ta dva prikaza biti različita. Stoga pretpostavljamo da će CD Projekt RED za javnost pripremiti sasvim novi gameplay trailer koji će eventualno biti prikazan u sklopu neke od velikih press konferencija koje će se odvijati u sklopu sajma E3 2019.

U oba slučaja, radujemo se vidjeti bilo kakav novi gameplay materijal u bilo kojem obliku, pogotovo s obzirom na činjenicu da su iz studija krajem prošloga mjeseca objasnili da je trenutna igriva verzija Cyberpunka puno drugačija od one prošlogodišnje. Što to točno znači i kakve su sve promjene iz CD Projekta implementirali, možemo samo nagađati, no definitivno nas zanima vidjeti još novih lokacija i novih likova, a ne bismo se bunili vidjeti igrin glavni grad Night City po mraku, uz svu raskoš i blještavilo neonskih lampi. Ipak je to cyberpunk 🙂

Kako god bilo, sa stopostotnom sigurnošću znamo da idući mjesec dobivamo gameplay prikaz brutalno iščekivane igre Cyberpunk 2077, a nadamo se da ćemo ovoga puta saznati i konkretniji datum izlaska, osim već tisuću puta ponovljene činjenice da “izlazi kad bude spreman”. Do sajma E3 2019 dijeli nas još samo dva i pol tjedna, a dotada, u nastavku po pedeseti put pogledajte prošlogodišnji gameplay reveal u svih njegovih veličanstvenih 48 minuta. Mi hoćemo.