Nakon što je jučer stigla velika vijest o tome da je Cyberpunk 2077, najočekivanija igra godine, odgođena na 17. rujna 2020., naknadno je došla vijest da je odgođena i njezina multiplayer komponenta

Podsjetimo se, poznati poljski razvojni studio CD Projekt RED još je početkom rujna 2019. potvrdio da će Cyberpunk 2077 itekako imati multiplayer komponentu te su već tada najavili da bi ona trebala doći nekad kasnije, odnosno tijekom 2021. godine nakon izlaska same igre, njezinih DLC-ova i dodatnog singleplayer sadržaja.

No prema novim informacijama, s obzirom da je i sama igra odgođena za jesen, multiplayer komponenta doći će još kasnije nego je originalno planirano, a vjeruju kako to neće biti prije 2021. godine te da ćemo Cyberpunk 2077 u multiplayeru zaigrati tek 2022., što u ovom trenutku djeluje zaista daleko.

S obzirom na očekivani izlazak Cyberpunka 2077 u rujnu i niz događaja koje očekujemo nakon toga, 2021. ne čini se vjerojatnom za izlazak Cyberpunk multiplayera“, objasnio je Michał Nowakowski, CD Projektov viši potpredsjednik poslovnog razvoja te dodao da je sada gotovo sigurno da će multiplayer komponenta stići tek godinu nakon toga.

No, što se tiče samog izlaska Cyberpunka 2077, Nowakowski i CD Projekt RED sada nas uvjeravaju da je 17. rujna 2020. kao novi datum izlaska “osnovne” komponente igre zaista krajnji datum te su uvjereni da više neće biti potrebe za novim odgodama, a ove godine igru će još detaljnije prezentirati na sajmovima E3 2020 i gamescom 2020 tijekom ljeta.

Poprilično smo sigurni na čemu smo i koji aspekti igre zahtijevaju još rada. Sigurni smo da će igra izaći 17. rujna“, zaključio je Nowakowski.