Nastavno na vijest od prije nekoliko dana kada je poljski razvojni studio CD Projekt RED održao sastanak s investitorima i u obliku videa podijelio novi financijski izvještaj te smo saznali da Cyberpunk 2077 više neće biti odgođen, stiglo je i nekoliko drugih informacija vezanih uz tu očekivanu igru, a jedna od njih tiče se i mikrotransakcija.

Nastavno na financijski  izvještaj, CD Projekt RED je objavio i PDF s nizom pitanja i odgovora, odnosno Q&A session održan s investitorima. Neka od pitanja i odgovora odnosila su se i na multiplayer komponentu te planove za sadržaj nakon što igra izađe na tržište. Dakako, o zasebnoj Cyberpunk 2077 multiplayer znamo već godinu dana, još od rujna prošle godine, no iz studija CDPR sada su potvrdili da multiplayer dolazi i s mikrotransakcijama.

Na pitanje o tome koliko će mikrotransakcije biti agresivne, oglasio se predsjednik studija Adam Kiciński. “Nikad nismo agresivni prema našim fanovima. Ponašamo se prema njima prijateljski. Tako da nećemo biti agresivni, ali po pitanju kupnji možete očekivati velike stvari“, ističe Kiciński te dodaje: “Cilj je dizajnirati monetizaciju na način da trošenje novca ljude čini sretnima. Ne pokušavam biti ciničan ili nešto skrivati, radi se o stvaranju osjećaja vrijednosti“.

Što to točno znači u kontekstu vrsta mikrotransakcija i što ćemo konkretno u zasebnoj multiplayer komponenti igre Cyberpunk 2077 kupovati, nismo uspjeli saznati, no Kiciński nas uvjerava da je Cyberpunk “odličan settting za prodavanje stvari” te da CD Projekt RED želi da fanovi budu sretni što će potrošiti novac na njihove proizvode. “To je barem naš cilj“, zaključuje predsjednik poznatog poljskog studija, ističući da nas uskoro očekuje više informacija o sadržaju koji će u Cyberpunk 2077 dolaziti nakon izlaska igre.

Cyberpunk 2077 izlazi 19. studenog za PC, PlayStation 4 i Xbox One te za next-gen konzole PlayStation 5 i Xbox Series X.