Već je pet godina prošlo otkad nam je CD Projekt Red prvi put prikazao svoj novi RPG, Cyberpunk 2077. Osim dva veoma kratka trailera i pokoje slike nisu gotovo uopće pričali o njemu, a igrači su kolektivno poludjeli kada se početkom ove godine nakon višegodišnje šutnje službeni Twitter profil oglasio s jednostavnim cvrkutom koji je izgledao ovako:

Mnogi su se nakon toga nadali da će uslijediti nešto više informacija, no CD Projekt i dalje uglavnom šuti. Ipak, odlučili su barem malo popričati o jednom dijelu koji je poprilično važan u današnje doba, a to je multiplayer aspekt igre. Kada su tek počeli pričati o igri 2013. godine bilo je spomena o nekim multiplayer dijelovima koje će Cyberpunk 2077 imati unatoč tome što će igra biti i dalje usmjerena na singleplayer iskustvo.

To se očito u razdoblju od pet godina promijenilo, budući da je u konferenciji u kojoj je predsjednik CD Projekta pričao o financijama kao odgovor na pitanje o Battle Royale modu za Cyberpunk 2077 rekao sljedeće:

“Trenutno zapravo razmatramo sve i svašta, ali danas još ne želim raspravljati o Cyberpunku. Ono što sam spreman reći je da se radi o RPG-u usmjerenom na priču i kampanju za jednog igrača bez ikakvih mikrotransakcija i skrivenih dodataka kao što je bio slučaj s The Witcherom 3. Iako će se te dvije igre jako razlikovati jer sami stvarate svog lika i radnja je smještena u futurističkom svijetu, ono što dijele je da se radi o singleplayer igri koju ćete platiti samo jednom.”

Kako The Witcher 3: Wild Hunt nije imao nikakvih problema s time što je bio isključivo singleplayer igra, vjerujemo da će se isto dogoditi i sa Cyberpunkom 2077. Kada će se to točno dogoditi, nažalost još ne znamo. Šuška se da bi možda CD Projekt mogao možda konačno nešto više reći o igri za vrijeme sajma E3 ove godine, ali nisu ni to još spremni objaviti. Nadamo se da hoće, po mogućnosti zajedno s nekim prikazom gameplayja i datumom izlaska.