Dugoočekivani Control ugledao je svjetlo dana prošli tjedan, a nova igra Remedy Entertainmenta ima sve ono što očekujemo od tvoraca igara Max Payne i Alan Wake – puno unutarnjih monologa, fantastičnu atmosferu i maestralnu akciju.

Ipak, izgleda kako su igrači na računalima prošli mnogo bolje od vlasnika konzola jer Control ima problema s izvođenjem na PlayStationu 4 i Xboxu One, pogotovo na “base” verzijama.

Ekipa iz Remedyja i 505 Gamesa u novom blog postu otkrila je kakvi su planovi za podršku igre u narednim tjednima i mjesecima, a s obzirom na ono što smo napisali u prethodnom paragrafu, optimizacija konzolaških verzija igre pri samom je vrhu prioriteta. Rekavši to, u Remedyju nisu sigurni koliko će im vremena trebati da optimiziraju konzolaške inačice, stoga nema ni čvrstog datuma kada će ta nadogradnja izaći.

Ipak, vrlo brzo možemo očekivati poboljšanja za mapu kako bi se igrači što lakše snalazili u The Oldest House, a omogućit će se isključivanje motion blura, kako na PC-ju tako i na konzolama.

Remedy je također potvrdio kako se igrači ne moraju nadati HDR podršci, te da je do te odluke došlo ranije u razvoju jer studio jednostavno nije mogao alocirati sredstva za sve značajke, a bitnija im je bila podrška igre nakon izlaska – nadogradnjama i dodatnim besplatnim sadržajem.

Recenziju Controla moći ćete pročitati u idućem broju Reboota, a mi smo u međuvremenu pripremili jedan video s dojmovima koji vas može grijati do recenzije.