Nakon što smo za novi Bandai Namcov akcijski RPG Code Vein polovicom travnja dobili animirani teaser trailer sa sloganom „Prepare to Dine“, a potom krajem travnja i službenu najavu, danas nam napokon stiže i prvi pravi trailer.

Određeni detalji o igri poznati su još od službene najave: igrači će preuzeti ulogu Revenanta, nadljudskih bića (vampira) koja preživljavaju pijući krv. Krv ćemo iz određenih vrsta neprijatelja crpiti pomoću predmeta zvanog Blood Veil, a krv će nam služiti za unaprjeđenje sposobnosti. Svijet u kojem se Code Vein odvija je post-apokaliptična pustoš u kojoj ćemo susretati razna čudovišta i boriti se s njima. Na putu ćemo moći pozvati i druge likove koji će nam pomoći u borbi. Još uvijek nije potpuno jasno hoće li to biti samo NPC likovi ili i drugi igrači, no moguće je da će biti i jedno i drugo, što je Bandai Namcov provjereni recept kakav smo dosad već vidjeli u Dark Souls franšizi.

U novom traileru imamo priliku vidjeti pomalo gameplayja – nekoliko scena borbe s različitim čudovištima i bossovovima ali i široke kadrove okoliša i levela kroz koje ćemo prolaziti. Dizajn likova definitivno je prožet anime štihom, dok stilistički sve skupa dosta podsjeća na Dark Souls, a to je svakako odlična stvar.

Točan datum izlaska igre još uvijek nije na vidiku, a poznato je jedino da će biti dostupna 2018. godine i to za Xbox One i PlayStation 4.